Profesionāla pieeja jebkuram galdam

Страницы: 1
Ответить
RSS
Profesionāla pieeja jebkuram galdam

Es jau sen esmu pārliecinājies, ka azartspēles nav tikai izklaide. Man tā ir matemātika, statistika un paškontrole vienā pudelē. Varu teikt godīgi: es eju uz spēļu vietnēm nevis “pavakariņot”, bet nopelnīt. Tā ir mana darba diena, tikai bez biroja un bez priekšnieka. Pirms gada es nonācu pie secinājuma, ka mājas lapa, kas man sniedz vislielāko kontroli un caurspīdīgumu, ir vavada букмекер. Es to izvēlējos nevis pēc skaistās dizaina, bet pēc atdeves koeficientiem un atskaņošanas ātruma. Šī nav tā vieta, kur es ienāku ar cerību uz “feimu” — es ienāku ar plānu.

Atšķirībā no iesācējiem, kuri liek likmes uz sarkano, jo viņiem patīk krāsa, es pāris stundas pirms katras sesijas pārbaudu vēsturiskos datus. Man ir tabula ar desmitiem kolonnu. Jā, tas izklausās garlaicīgi, bet tieši tā es katru mēnesi izņemu no kazino četrus līdz piecus tūkstošus eiro. Kad kāds mani jautā: “Vai tev nav bail zaudēt?”, es pasmaidu. Bailes ir tad, kad nezini, ko dari. Kad zini, ka ruletei ir 2.7% mājas priekšrocība un tu to iekļauj savā riska budžetā, vairs nav vietas panikai. Manā skatījumā, vavada букмекer ir viens no retajiem, kur programmatūra nedarbojas pret spēlētāju — protams, cipari vienmēr ir mājas labā, bet vismaz tie ir prognozējami. Un es strādāju ar prognozēm, nevis ar sapņiem.

Sākumā, pirms gadiem pieciem, es arī mestos azartā kā visi: paķēris 50 eiro, uzlicis uz vienu skaitli un cerējis, ka bumbiņa iekritīs tieši tur. Zinu, ka tas ir muļķīgi. Bet ar laiku tu saproti, ka kazino dzīvo no tādiem kā tu — no nepacietīgajiem. Es mainīju savu pieeju. Es nolēmu: es neesmu šeit, lai uzvarētu džekpotu. Es esmu šeit, lai katru dienu paņemtu savus 100–150 eiro un aizietu. Tā ir disciplīna. Kad manā ekrānā iedegas vavada букмекer logs, man tas ir kā darba rīks, piemēram, kā galdniekam viņa ēvele. Ne vairāk, ne mazāk.

Viena no manām stratēģijām ir Martingeila sistēma, bet ne tās klasiskajā versijā, jo tā ir pārāk bīstama. Es to pārveidoju: es sāku ar minimālo likmi, un pēc katras zaudētās reizes es palielinu likmi tikai par 30%, nevis dubultoju. Tas dod man iespēju izturēt garus zaudējumu sērijas bez bankrota. Reiz man bija 17 zaudējumi pēc kārtas melnajā. Iedomājies: 17 reizes pēc kārtas bumbiņa krīt uz sarkano. Lielākā daļa jau būtu iztērējuši visu bankrollu vai arī salūzuši psiholoģiski. Bet es sēdēju un skaitīju: “18. reize, vēlreiz 30% pacēlums”. Un 18. reizē beidzot uzvarēju. Tā kā mans sākuma likme bija tikai 1 eiro, visi zaudējumi kopā man izmaksāja apmēram 50 eiro, bet 18. likme jau bija ap 40 eiro. Es paņēmu atpakaļ visu plus nelielu peļņu. Tā darbojas profesionālis — viņš gaida savu brīdi, nevis dzenās pēc tūlītēja adrenalīna.

Protams, es spēlēju ne tikai ruleti. Man patīk arī pokers un blekdžeks, bet tur ir cita matemātika. Blekdžekā, piemēram, es izmantoju kāršu skaitīšanu, lai gan interneta kazino tas ir grūtāk, jo sajauc kārtis biežāk. Bet tomēr, ja es redzu, ka no klāja ir izkritušas daudzas mazās kārtis, es palielinu likmi. Un šeit man atkal palīdz vavada букмекer, jo viņiem ir diezgan augsts blekdžeka galdu ātrums — es varu nospēlēt simts roku stundā. Tas nozīmē, ka mana statistikas izlase kļūst lielāka, un es varu ātrāk realizēt savu mazo priekšrocību.

Tomēr arī man ir bijušas neveiksmīgas dienas. Vienu reizi es pārvērtēju savus spēkus un sāku likt likmes pēc emocijām — pēc tam, kad zaudēju lielu roku blekdžekā, jo dīlerim bija 21. Es mēģināju “atsist” uzreiz, un tas bija lielākā kļūda pēdējo divu gadu laikā. Manā kontā no 2000 eiro palika tikai 400. Es aizvēru lapu, izdzēru tēju un pusstundu vienkārši skatījos ārā pa logu. Tad es atvēru to pašu vavada букмекer un sāku no jauna — bet šoreiz stingri ievērojot savus ierobežojumus. Līdz vakaram es jau biju atpakaļ pie 1800 eiro. Tā ir zīme: kazino nevar uzvarēt, ja tu ļauj emocijām pārņemt kontroli. Kazino uzvar tad, kad tu kļūsti nepacietīgs.

Es nerunāju par to ar draugiem, jo viņi to nesaprot. Viņiem šķiet, ka esmu azartspēļu atkarīgais. Bet patiesība ir tāda, ka es esmu kā investors. Es ieguldu laiku un naudu, lai iegūtu regulāru ienākumu. No rītiem es pārbaudu jaunos bonusus un akcijas, bet nekad neļaujos bonusa medībām bez aprēķina. Katrs bonuss ir jāizspēlē noteiktu skaitu reižu — un, ja vērtība ir negatīva, es to vienkārši ignorēju. Mani nedarbina reklāmas saukļi, mani darbina cipari.

Reiz es uzvarēju 700 eiro vienā vakarā ar minimālām likmēm uz sarkano/melno. Es tikai sekoju savai sistēmai: zaudējums — pacel, uzvara — nomet likmi atpakaļ uz bāzes līmeni. Tas bija vienmuļi, gandrīz kā darbs konveijerā, bet beigās es paņēmu savu peļņu un izdzēsu pārlūka vēsturi. Nākamajā dienā es atkal atvēru to pašu vietni ar skaidru galvu. Tāda ir profesionāļa ikdiena: bez pacilātības, bet ar stabilu rezultātu.

Beigās es vēlos pateikt, ka šī nav filma par Džeimsu Bondu. Šī ir reālā dzīve, kurā tu vari nopelnīt, ja esi gatavs mācīties un ciest neveiksmes bez histērijas. Katrs zaudējums man ir mācību maksa. Katrs uzvarējums ir algas diena. Un, godīgi sakot, man patīk šī sajūta — kad aizveru klēpjdatoru un zinu, ka šodien esmu nopelnījis vairāk nekā mans draugs, kurš strādā par menedžeri. Bet galvenais, ko esmu iemācījies: nekad nespēlē ar pēdējo naudu un nekad nedomā, ka šī diena būs “tā lielā uzvara”. Vienkārši dari savu darbu, un nauda atnāks. Un, jā, vavada букмекer man šajā darbā ir bijis uzticams partneris — ne draugs, bet gan instruments. Tāpat kā āmurs vai kalkulators. Un, ziniet, pēc kārtējās veiksmīgās nedēļas es noslēdzu sezonu ar ceļojumu uz jūru. Tur man neviens nejautā par ruleti, un es beidzot varu atslābināties. Bet pirmdien — atkal pie ekrāna, jo nedēļas nogale ir pagājusi, un mani cipari gaida. Tāda ir mana realitāte, un es no tās nebaidos.

Страницы: 1
Ответить
Читают тему (гостей: 1)
Форма ответов
Текст сообщения*
Перетащите файлы
Ничего не найдено
Файл
Загрузить картинки